Usein kysytyt kysymykset

Kannattaako jättää hakemus, vaikka oma koulutus ei liittyisi mitenkään autoihin?

Me arvostamme eniten sitä, että hakijalla on halu tehdä laatua, kiinnostus oppia uutta ja kyky toimia yhteistyössä tiimin jäsenenä. Hyvinkin erilaiset koulutukset antavat juuri niitä valmiuksia, joita me akkutehtaan henkilöstöltä odotamme.

Onko akunrakentajan työ raskasta?

Akkutehtaalla on fyysistä työtä, mutta me olemme panostaneet ergonomiaan ja työturvallisuuteen. Raskaita työvaiheita on automatisoitu, ja työtä helpotetaan monilla ratkaisuilla. Lisäksi työkierron avulla tehtäviä voi vaihdella tiimin sisällä tai eri tehtävissä.

Mistä palkka muodostuu?

Aloittava akunrakentaja kuuluu joko ryhmään 1 (ei työkokemusta), 2 (yli vuoden työkokemus) tai 3 (yli viiden vuoden työkokemus). Aloituspalkka muodostuu ensimmäisestä työpäivästä lähtien työehtosopimuksen mukaisesta tehtävän vaativuudesta riippuvasta tehtäväpalkasta. Palkka kehittyy henkilökohtaisen osaamisen myötä. Kokonaisansioon tulevat lisäksi vuorolisät, työajantasaamislisä, tulospalkkiot, muut mahdolliset työehtosopimuksen mukaiset lisät kuten hälytyskorvaukset, ylityökorvaukset, arkipyhäkorvaukset ja vuosilomaan liittyvät korvaukset sekä henkilöstöedut.

Pitääkö työntekijän muuttaa Saloon tai Uuteenkaupunkiin?

Läheskään kaikki akkutehtaan työntekijät eivät asu Salossa tai Uudessakaupungissa. Turusta on suora junayhteys Saloon ja halutessasi pääset Uuteenkaupunkiin bussilla suoraan tehtaan portille Turusta (Raision kautta) ja Porista (Rauman kautta).

Minkälainen henkilö sopii akunrakentajaksi?

Tehtävät vaativat pitkäjänteisyyttä, tarkkuutta ja näppäryyttä. Nuorimmat rekrytoinneissa valitut henkilöt ovat alle 20-vuotiaita, vanhimmat yli 50. Ikä ei ole este – haemme henkilöitä, jotka ovat työikäisiä ja työkykyisiä. Noin kolmannes työntekijöistämme on naisia.

Voiko työtehtävää vaihtaa?

Haluamme tarjota henkilöstöllemme etenemis- ja kehittymismahdollisuuksia, ja pyrimme mahdollisuuksien mukaan täyttämään avautuvia tehtäviä oman henkilöstön ehdokkaista. Jos sopiva tehtävä ja osaaminen kohtaavat, tiimin tai osaston vaihto onnistuu. Myös eteneminen esimiestehtäviin on mahdollista.

Millaisia työsuhde-etuja akkutehtaalla on?

Työntekijöiden jaksaminen on yritykselle tärkeää, ja siksi akkutehtaan henkilöstön hyvinvointia tuetaan monipuolisesti. Valmet Automotiven työntekijät saavat työsuhde-etuna matkapuhelimella toimivan ePassin, jolla voi maksaa joustavasti mm. uimahalleissa, sisäliikuntapaikoissa sekä useilla kuntosaleilla. Lisäksi jokaisella Salon työntekijällä on vapaa pääsy Salo IoT Campuksen Kuntokampaan, joka tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan pallopeleistä kuntosaliin ja ryhmäliikuntaan. Uudenkaupungin työntekijöillä on puolestaan pääsy Harrastetalo Laturiin, josta löytyy kunto- ja jumppasalit, pöytätennis, biljardipöytä, konsolipelejä sekä kudontatupa kangaspuineen.

Millaisen työsopimuksen uudet akunrakentajat saavat?

Teemme henkilöstön hakua ja valintaa sekä Valmet Automotiven oman henkilöstön että yhteistyökumppanimme toimesta. Uudet akunrakentajat tulevat töihin Valmet Automotivelle ja työsopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia.

Kuinka kansainvälinen työpaikka akkutehdas on?

Valmet Automotivella on edustettuna yli 70 kansallisuutta. Asiakkaat ovat käytännössä kaikki Suomen ulkopuolelta, samoin useat kumppanit. Kansainvälisyys näkyy ja lisääntyy, mutta työkulttuuri on yhtenäinen.

Must one speak finnish to work at battery plant?

We have two working languages at the battery plant. Finnish and English. We offer work training in English, and our work instructions are available both in Finnish and English. The number of non-Finnish speaking employees at our plants is growing steadily.

Haasta fossiiliset toimintatavat

Tule mukaan ja löydä uusia ulottuvuuksia työpäivääsi. Etsimme esimerkiksi akunrakentajia, kunnossapitäjiä, laatuoperaattoreita, tuotekehittäjiä, tuotannonsuunnittelijoita ja projekti-insinöörejä.